۱۴۰۰ خرداد ۹, یکشنبه

 اردکانیان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ ، ۲۲.۵ درصد افزایش مصرف انرژی روزانه داشتیم، اظهار کرد: این میزان در اردیبهشت ۱۴۰۰ به نسبت سال ۹۸ و  ۹۹ با ۱۷.۹ درصد افزایش روبرو بوده است.

وی در ادامه عامل غافلگیری بعدی جهت مصرف برق را رمزارزها عنوان کرد و گفت:

این واژه در افکار عمومی مفهوم روشنی ندارد که ما به عنوان صادرات انرژی از آن یاد می‌کنیم که اگر استخراج رمزارز با مجوز ماینینگ صورت گیرد، صادرات آن نیز مجوز خواهد داشت و اگر بدون مجوز انجام شود، صادرات آن نیز پنهانی و غیرقانونی خواهد بود.

اردکانیان ادامه داد:

زمانی که تولید رمزارز به صورت پنهان صورت می گیرد مصرف انرژی بیشتر می‌شود زیرا باید دستگاه‌های استخراج را در محلی پنهانی قرار دهند و برای خنک کردن آنها به مصرف انرژی بیشتری نیاز است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با کمک نیروی انتظامی از تیر ماه سال ۱۳۹۹ تا فروردین ۱۴۰۰ ، دو هزار و ۶۶۱ مرکز استخراج رمز ارز و ۱۷۵ هزار دستگاه کشف شده است، ادامه داد:

۱۰ درصد از انرژی مصرف تولیدی رمزارزهای کل جهان در ایران بوده و این میزان به معنای صرف دو هزار مگاوات انرژی برق است، در حالی که واحدهای دارای مجوز استخراج رمزارزها تنها ۳۲۰ مگاوات مصرف دارد.

عضو کابینه دولت دوازدهم افزود:

جمع‌بندی کمیته مربوطه در شورای امنیت کشور که توسط وزیر کشور ابلاغ شده و دبیرخانه شورای امنیت ملی بر این است که یکی از دو علت قطعی برق، افزایش دما و استخراج رمزارزها هستند.

وی ادامه داد:

نتیجه خشکسالی‌ها، کمبود آب برای تولید برق، افزایش زودهنگام دما و استخراج غیرقانونی رمزارزها موجب شد تا برخلاف تمامی سال‌های گذشته رشد مصرف انرژی ۱۹ درصد باشد. در سال ۹۹ اوج مصرف ۴۵ هزار مگاوات بود که در سال جاری به ۵۴ هزار مگاوات رسیده است. ۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات افزایش مصرف معادل برق تولیدی ۷۰ توربین گازی می‌باشد.

اردکانیان گفت:

۹ درصد افزایش مصرف برق مربوط به دستگاه‌های سرمایشی، ۲ هزار مگاوات مربوط به دستگاه‌های استخراج رمزارز، ۲ هزار مگاوات مربوطه به رشد مصرف در صنایع بزرگ و افزایش یک میلیون مشترک سالانه و اندکی مربوط به مصرف چاه‌های کشاورزی است.

وزیر نیرو تصریح کرد:

هر ساله از انتهای شهریور ماه واحدهای نیروگاهی به تعمیرات می‌روند، در فروردین ماه سال ۹۹، ۱۹ هزار مگاوات هنوز در حال تعمیر بود که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۱۳ هزار مگاوات کاهش داده شد، در اردیبهشت ماه سال گذشته ۱۰ هزار مگاوات در تعمیرات بود، اردیبهشت امسال ۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات، خرداد سال گذشته ۸ هزار و ۴۰۰ مگاوات در حال تعمیر بود اما اکنون تنها ۴ هزار و ۲۰۰ مگاوات در حال تعمیر است که این از سرعت بیشتر تعمیرات در نیروگاه‌ها حکایت دارد.

عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه با تأکید بر نظام‌مند شدن ماینرها از سوی مجلس عنوان کرد:

باید برای فعالیت‌های غیرقانونی در این حوزه مجازات تعیین شود. هر یک بیت‌کوین ۳۰۰ هزار مگاوات ساعت انرژی لازم دارد یعنی باید برق یک شبانه روز ۳۰ هزار مسکن را قطع کنیم تا یک بیت‌ کوین تولید شود که قطعاً درآمد ارزی نیز خواهد داشت اما ۳۲۱ مگاوات مقدار مجاز است.

وی در ادامه با اشاره به اظهارات معاون صمت عنوان کرد:

تاکنون دو هزار نفر برای ماینینگ مراجعه کرده‌اند که تنها ۹۹ نفر پرونده تشکیل داده‌اند لذا این صنعت نیازمند نظام‌مند شدن است تا در شرایط کرونا و گرما شاهد قطعی برق نباشیم.

پس از صحبت های وزیر نیرو نمایندگان مجلس در صحن علنی سخنوری کردند. مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس همچنین در ارتباط با تولید رمزارز، گفت:

ماینرها عمدتاً در صنایع تعطیل شده کشور تولید می شوند، اما اگر برق آنها تامی می شد، تولید کشور نیز جلو می رفت، همچنین صندوق توسعه ملی باید کمک می کرد و منابع لازم را در نظر می گرفت تا مشکل بدهکاران برق حل شود.

زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز با اشاره به رشد ماینرها عنوان کرد:

این اقدام در صنایعی که تعطیل شده صورت گرفته و وظیفه ما نظام‌مند کردن آن است که استفاده دو هزار مگاواتی داشته است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با اشاره به کمبود آب در سال جاری تأکید کرد:

قطعاً در فصل زمستان نیز با قطعی برق مواجه خواهیم بود که مقصر اصلی آن دولت است که تنها ۱۷ درصد اعتبارات صنعت برق را تخصیص داده و رشد ماینرها به صورت قاچاقی نیز به آن اضافه شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه باید متناسب با شرح وظایف صنعت برق به آن اعتبار داده شود، اظهار کرد:

نظام‌مند کردن ماینرها و تولید رمزارزها باید از سوی مجلس صورت گیرد و اگر قانون لازم است باید تدوین شود چرا که این اقتصاد در دنیا موجب هم‌افزایی شده و نمی‌گوییم تعطیل شود.

سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس در مورد رمزارز یادآور شد:

کل مصرف استخراج رمزارز در دنیا ۳۰ هزار مگاوات است که از این بین ایران بین ۴ تا ۵ درصد یعنی ۱۵۰۰ مگاوات تولید می‌کند، بنابراین باید این روند را مدیریت کنیم هر چند آقای روحانی گفته بود که مخالف تولید رمزارز بوده و باید این روند متوقف شود.

پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با رمزارزها و میزان برق مصرفی دستگاه های ماینر بیان کرد:

این موضوع در دستور کار کمیسیون اقتصادی در هفته گذشته قرار گرفت و مطابق گزارش رسمی بانک مرکزی کشور، کل میزان مصرف برق برای ماینرهای مجوزدار در کشور حدود ۳۰۰ مگاوات است و به همین میزان مصرف ماینرهای غیرمجاز است، بنابراین میزان برق مصرفی دستگاه های استخراج رمزارزها در کل به ۶۰۰ مگاوات می رسد. اما شما آقای وزیر؛ سوءمدیریت وزارت نیرو را پشت این موضوع پنهان کردید.

قالیباف رییس مجلس نیز گفت:

آقای وزیر می‌دانست و پیش‌بینی می‌کرد امسال برق کم داریم اما تدبیر نکرد. مجلس در این مورد طرح آماده دارد اما وظیفه دولت است لایحه بدهد. چرا دولت در مورد ساماندهی رمزارز لایحه نمی‌دهد؟

 منبع
خبرگزاری خانه ملت

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

تحلیل تکنیکال قیمت بیت کوین؛ ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ (میهن بلاکچین، کوین تلگراف، نیوز بی تی سی)

  قیمت بیت کوین (عکس از میهن بلاکچین) قیمت بیت کوین در تاریخ ۴ مارس (۱۳ اسفند) به کمتر از ۴۰,۰۰۰ دلار رسید و تا روز دوشنبه زیر این سطح باقی ...